دوشنبه، ۲ اسفند ۱۴۰۰
به غير از رعايت اصول كاربردي هر ابزار شرايط نگهداري آن نيز در چگونگي عملكردش بسيار تاثير گذار است اين نكته براي اسپرسو ماشين كه در آنِ واحد با جريان آب و برق در تعامل است ،بيشتر اهميت دارد .نحوه اصولي خاموش كردن دستگاه اسپرسو يكي از مهم ترين سر فصل ها در نگهداري اين ابزار شگفت انگيز است. ما در برخورد با اين ابزار مهم گاهي لازم است بنا به شرايط محيطي دستگاه در حال كار مان را خاموش كنيم ؛ ما در اين پست قصد داريم نكات مهمي را براي انجام بهتر و درست تر اين كار با شما عزيزان در ميان بگذاريم تا از استهلاك دستگاه جلو گيري و از وقوع اتفاقات ناگوار پيش گيري كنيد.
در ابتداي بحث دانستن اين نكته بسيار حائز اهميت است كه اگر شرايط محيطي حاكم بر دستگاه مثل آب با سختيه مناسب و tds استاندارد و برق با ولتاژ مناسب و بدون نوسان براي يك ماشين اسپرسو هميشه فراهم باشد و در صورت استفاده روزانه از دستگاه در كافه يا محل كار شما بهتر است دستگاه هرگز خاموش نشود .بله درست متوجه شديد اگر دستگاه خاموش نشود استهلاك كمتري دارد بياييد يك مثال ساده را با هم مرور كنيم همه ي ما در منزل يا محل كار از كتري يا وسايلي كه آب را به جوش مي آورد استفاده مي كنيم و شاهد اين موضوع هستيم كه بعد از مدتي اين وسايل دچار رسوب آب مي شوند. علت اين موضوع ماندن آب در اين وسايل و گرم و سرد شدن آب است آب در دماي جوش به دليل افزايش جنبش مولكولي فضاي بين ذرات سازنده ي آب زياد بوده و املاح را در اين فواصل جاي مي دهند.
به محض سرد شدن آب جنبش مولكولي آب كم شده به طبع فاصله ي ذرات آب نيز كم و عمل رسوب گذاري انجام مي شود ؛ با بررسي همين مثال متوجه اين امر مي شويم كه آب درون بويلر دستگاه تا زماني كه گرم و جوش است رسوب نمي كند و عمل رسوب گذاري در زمان خاموش شدن و سرد شدن دستگاه انجام مي شود .
حال فرض بر اين است كه بنا به دلايلي مجبور به خاموش كردن دستگاه خود هستيم بنا بر مدت زمان ، خاموشي را به دو نوع كوتاه مدت و بلند مدت تقسيم بندي مي كنيم
در اكثر كافه ها پس از پايان روز كاري دستگاه را خاموش كرده و در صبح روز بعد اقدام به روشن كردن مجدد دستگاه مي نمايند در اين شرايط بهتر است ابتدا قبل از خاموش كردن دستگاه حتما عمل بك فلاش يا شست وشوي هد گروپ ها را با مواد مجاز انجام دهيد و همين كار را براي نازل هاي بخار نيز با مواد مخصوص به خود تكرار كنيد و سپس دستگاه را خاموش نماييد پس از خاموش كردن دستگاه بايد سيني جلوي دستگاه را از جاي خود در آورده و با آب و صابون بشوييد و پس از خشك كردن ،مجدداً در جاي خود قرار دهيد و صبح روز كاري بعد اقدام به روشن كردن و استفاده از دستگاه نماييد.
يكي از رايج ترين مشكلاتي كه براي استفاده كننده گان از دستگاه هاي اسپرسو پيش مي آيد ،گرفتگي حوضچه فاضلاب دستگاه است براي بر طرف كردن اين موضوع بهتر است پس از برداشتن سيني مقداري پودر شست وشو را با آب جوش تركيب كنيد و به آرامي درون حوضچه فاضلاب دستگاه بريزيد اين كار موجب شسته شدن درون حوضچه ،لوله ي فاضلاب و باعث جلو گيري از خشك شدن و گرفتگي لوله ي دستگاه مي شود .
( لطفا بعد از خاموش كردن دستگاه فشار بخار درون آن را تخليه نكنيداين عمل كاري اشتباه است و باعث ايجاد رسوبات آب در دستگاه مي شود )
در شرايط متفاوت ،ممكن است لازم باشد كه دستگاه خود را براي مدت طولاني خاموش نماييد در اين مواقع بعد از انجام پروسه ي معمول ِخاموشي و نظافت هد گروپ ها نازل هاي بخار و پرتا فيلتر ها بهتر است آب درون دستگاه را تخليه نماييد انجام اين عمل بنا به مدل دستگاه متفاوت است در ساختار همه ي ماشين اسپرسو ها يك پيچ تخليه آب بويلر تعبيه شده است. در مواردي دسترسي به اين پيچ براي اپراتور آسان است و خود او مي تواند پس از خاموش كردن دستگاه اين كار را انجام دهد ولي در مواردي لازم است كه يك سرويس كار متخصص اين كار را انجام دهد و پس از انجام اين كار اقدام به نگهداري طولاني مدت دستگاه نماييد.
بازم هم به شما توصيه مي كنيم بهتر است براي انجام اين كار با يك سرويس كار متحصص مشورت نماييد تا از بروز مشكلات احتمالي جلو گيري شود .